Wandel-app voor boerenlandpaden

Met een wandel-app onbezorgd de boerenlandpaden op

Steeds meer mensen ontdekken de boerenlandpaden. Zeker sinds de wandelbrug over het Meertje open is, weten de wandelaars de mooie paden te vinden. Maar voor veel wandelaars is het lastig om zelf een boeiende route samen te stellen. Nu is hierin verandering gekomen. De eerste route is nu met een wandel-app beschikbaar. Eenvoudig te downloaden en dan op pad. De tocht van 12 kilometer begint op de Waalkade en wijst de weg naar de wandelbrug.
Zonder bang te zijn om te verdwalen kun je genieten van de natuur in de uiterwaarden en kom je als vanzelf op de dijk uit. Daar vervolg je de route via diverse boerenlandpaden. Een audiosignaal betekent even opletten, omdat er iets interessants te zien is of de er afslag naar links of rechts.

Onderweg of later thuis kun je je verdiepen in de achtergrond van de boerenlandpaden en het landschapsbeheer dat de boeren in de Ooijpolder verrichten. Veel aanplant is nog klein, maar nu al zien we het aantal planten en dieren toenemen. De vondsten worden steeds unieker zoals kamsalamanders en niet te vergeten heeft de otter zich gemeld.
Bij het trekpontje in het Meertje nabij Persingen is het mogelijk de route aan te passen. Met de pont komt u uit bij de wandelbrug over de N325 en vervolgens in het bronnengebied aan de voet van de stuwwal. Vandaar met de bus terug naar Nijmegen of te voet over de stuwwal naar de Waalkade. Het is ook mogelijk in Persingen te starten.
Ga naar www.abellife.nl en kies de route: Nijmegen- (M)Ooijpolder.


Dit is de eerste route in een serie. In samenwerking  met gemeente Ubbergen, gemeente Groesbeek en Vereniging Nederlands Cultuurlandschap werkt Via Natura nog meer routes uit.  Volg de website en de media.


Een initiatief van:Mede mogelijk gemaakt door:


Di 25 juni 2019
© Landschap van Iedereen