promotie van recreatie en toerisme

Ons gebied met  Duffelt, Groesbeek en de Ooijpolder heeft een prachtig landschap en schitterende natuurgebieden. Dat mag gezien worden. Veel toeristen en dagjesmensen genieten er van. De vele bezoekers doen ook een duit in het zakje van de plaatselijke economie. Het onderwerp is nu zeer actueel, omdat op 4 september de regiogemeenten hun visie vaststellen over de marketing van recreatie en toerisme. Het regionaal toerismebureau RBT-KAN heeft deze visie in opdracht van de gemeenten opgesteld.

De werkgroep landschapscommunity nodigt alle ge├»nteresseerden uit voor een thema-avond over recreatie en toerisme.  Het doel van de avond is om u te informeren over die visie en u de gelegenheid te bieden daarop te reageren en wensen en idee├źn naar voren te brengen. Jurriaan de Mol, directeur van RBT-KAN, geeft een presentatie over de visie en de marketingstrategie. Een panel met mensen uit de recreatiebranche en organisaties van natuur, landschap en cultuurhistorie reageren op zijn verhaal. Daarna volgt een discussie met de zaal. Op het einde van de bijeenkomst trekken we conclusies over de inbreng van de landschapscommunity in de uitwerking van de marketingstrategie.

De landschapscommunity is een samenwerkingsverband van organisaties op het gebied van landbouw, landschap, natuur, educatie, recreatie en cultuurhistorie in het gebied Groesbeek, Ooijpolder en Duffelt (stuwwal en rivierdal). Ons gezamenlijke doel is het in stand houden en ontwikkelen van een aantrekkelijk gebied met een duurzame en gezonde landbouw, een gevarieerd landschap, rijke natuur, een gevarieerd recreatieaanbod en beleefbare cultuurhistorie. We streven naar bewustwording bij bewoners en bezoekers van deze kwaliteiten van onze streek.

De avond vindt plaats op maandag 16 september om 20.00 uur op Boerderij-camping  "Nederrijkswald" , Zevenheuvelenweg 47, 6571 CH Berg en Dal.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de werkgroep; Arno van der Kruis, tel. 0612619049.


Een initiatief van:Mede mogelijk gemaakt door:


Di 25 juni 2019
© Landschap van Iedereen