23 organisaties tekenen de intentieverklaring van de landschapscommunity

Op een druk bezochte bijeenkomst in Huize Wylerberg hebben 23 organisaties hun handtekening gezet onder de "Verklaring van de Wylerberg", de intentieverklaring van de Landschapscommunity Duffelt - Groesbeek - Ooijpolder. Zij gaan de samenwerking versterken om het gebied aan de oostflank van Nijmegen nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Zeger Stappershoef gaf een toelichting op de plannen van de werkgroep Landschapscommunity, die de samenwerking gaat stimuleren. Hij liet ook zien wat de rol van Facebook kan zijn bij de verspreiding van informatie en voor de onderlinge communicatie.

Henk Eikholt vertelde op een boeiende manier wat het landschap van zijn geboortegrond bij de Horst voor hem betekent en hoe de verhalen van zijn ouders en opa hem hebben geïnspireerd.

Arno van der Kruis presenteerde de kaart met highlights in het landschap op de community-website www.landschapvaniedereen.nl. Hij nodigde alle organisaties uit om hun highlights op de kaart te zetten, zodat de bewoner en de bezoeker in één oogopslag ziet wat er te zien en te doen is.

Ten slotte werden vragen en ideeën besproken over de activiteiten van de community. Elk half jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd. Een deelnemende organisatie neemt daarbij het voortouw en de werkgroep faciliteert.

Een groep studenten heeft de vijftig aanwezigen geïnterviewd, als onderdeel van hun studie naar de identiteit van het gebied en de mogelijkheden voor gebiedspromotie. De resultaten van de studie worden binnenkort op de website gepresenteerd.


Een initiatief van:Mede mogelijk gemaakt door:


Di 25 juni 2019
© Landschap van Iedereen